35e editie van Midwinterloop gaat naar de zomer

Op zaterdag 18 juni 2022 organiseert c.s.v. VIOS de Midzomerloop en Midzomerwandeling. Een evenement wat traditiegetrouw plaatsvond op de eerste zaterdag in januari. Om bekende redenen konden we dit de afgelopen twee jaar niet door laten gaan. We hebben daarom besloten dit evenement een keer in de zomer te organiseren. Een zomerse editie met een hardloopwedstrijd over verschillende afstanden voor jeugd en senioren. Voor de tweede maal wordt het evenement aangevuld met een wandeling voor diegene die ook graag bewegen, maar liever wandelend van de natuur én gezelligheid genieten.

Het parcours en voorzieningen

De kortste hardloopafstanden (1500 en 3000 meter) worden gelopen op de velden van VIOS. Dit in verband met de veiligheid van de jongste deelnemers. De deelnemers aan de langere hardloopafstanden (5 en 10 km) starten en finishen vanaf het VIOS terrein. Na de start worden zij langs een 'mooi stukje' Veluwe over verharde wegen richting 't Loar geleid.

De midzomerwandeling zal nog worden uitgezet en zal in twee afstanden worden aangeboden. De route gaat over verharde en onverharde wegen door het prachtige natuurgebied rondom Vaassen.

Vanzelfsprekend zijn kleedruimtes en sanitaire voorzieningen aanwezig op ons schitterende sportpark De Kouwenaar. Na afloop kan een drankje en hapje worden genuttigd in ons clubgebouw.